Полтавщина — лідер із переробки якісного молока
21 квітня, 09:00

Полтавські заводи переробляють найбільше молочної продукції екстра-ґатунку.

На заводах Полтавщини переробляють 93,3 тисячі тонн преміальної молочної продукції. Таку інформацію оприлюднила Асоціація виробників молока, яка склала «Мапу якісного молока».

Друга у рейтингу – Київщина з показником 56,6 тисячі тонн. Також до переліку увійшли Вінницька (53,6 тисячі тонн), Черкаська (32,4 тисячі тонн), Житомирська (23,8 тисячі тонн) та Чернігівська (18,1 тисячі тонн) області.

Лідером у виробництві якісного молока стала Київська область із результатом 53 тисячі тонн. Одразу за нею йде Черкаська (53 тисячі тонн), Чернігівська (48,6 тисячі тонн) та Сумська (31 тисяча тонн).

У Полтавській області виробляють 11 тисяч тонн молока вищого ґатунку.